HUIDIGE EXPOSITIES

Groupsshow

06.07.24 - 01.09.24​  

Vernissage op 13 en 14 juli van 14u tot 18u.


Groepsexpo met Matine Feipel & Jean Bechameil, Maxim Wakultschik, Dennis Ceylan en Ronald A. Westerhuis. 

Met ook werk van Andy Warhol.


àmare: curated show @ Damme en Brugge

01.05.24 - 31.10.24​  

Na. het succes van de eerste edite gaat de tweede editie van start in mei 2024. Meer info binnenkort!


TOEKOMSTIGE EXPOSITIES

Solo Show Radu Belcin ​​

07.09.24 - 20.10.24

De artistieke benadering van Radu Belcin is een fascinerende reis naar de diepste krochten van de menselijke ziel. Geïnspireerd door de duistere en raadselachtige geschriften van Edgar Allan Poe, brengt Belcin romantische en complexe personages tot leven die worstelen in ongewone contexten, en creëert zo een mysterie in zijn werken. Zijn behendige penseelwerk combineert figuratie, realisme en droomachtige beelden om de vage grenzen tussen droom en nachtmerrie, verleden en heden te verkennen.

Movement & Time

2025  

Bekend om zijn pionierswerk in de kinetische kunst, fascineerde Israëlische kunstenaar Yaacov Agam de wereld met zijn geometrische abstractie. Zijn driedimensionale schilderijen, sculpturen en lenticulaire prints, ook wel agamographs genoemd, kennen een groot succes.

Emmanuel Fillion @ Gallo Romeins museum 

 20.10.23 - 01.07.24

In Tongeren wordt binnenkort gedurende en halfjaar het oeuvre van Emmanuel Fillion geëxposeerd. Zijn beeld zal in dialoog staan met een exclusief Carrera marmeren beeld uit de oudheid, die uitzonderlijk uitgeleend is door het Louvre. Het Gallo-Romeins museum wil hiermee het opnieuw actueel concept van harmonie uit de klassieke beeldhouwkunst naar het groot publiek brengen met het werk van Emmanuel Fillion.

VOORBIJE EXPOSITIES

Groupsshow

18.01.23 - 5.03.23


Groepsexpo met kunstenaars Yaacov Agam, Wim Delvoye, Nick Ervinck, Danny Matthys, Keith Haring, Sylvain Patte, Arne Quinze, Stefaan Van Biesen en Ronald A. Westerhuis.

Nick Ervinck

10.03.23 - 30.04.23

Buitenaards, kleurrijk en driedimensionaal: dit zijn de sculpturen van Nick Ervinck. De expo was een samenwerking met Basisschool Simonnet.

Ronald A. Westerhuis @ Pulchri Den Haag

05.08.23 - 03.09.23 ​  

Meters hoge stalen objecten in diverse geometrische vormen: Nederlandse kunstenaar Ronald A. Westerhuis weet hoe hij een indruk moet nalaten. Zijn thuisbasis Zwolle is where all the magic happens. Hier schept hij, samen met het RAW team, ‘a world of reflections’.

Zaal I: Groupsshow àmare Zaal II: Marieke Pauwels met "Vol-Ledig"

06.05.23 - 31.07.23  

Marieke Pauwels roept in haar werk de antithese op tussen Oost en West, tussen de wereld, waarin deze artieste leeft, waarmee ze zich zo nauw verbonden voelt. Haar werk balanceert tussen het spirituele en het lichamelijke, tussen het transcendentale en het aardse, tussen het eeuwige en het veranderlijke en zoals elders van toepassing is, tussen het religieuze en het erotische.


àmare: curated show @ Damme en Brugge

01.07.23 - 31.10.23 ​  

De streek rond de Damse Vaart in het Brugse Ommeland trapt de zomer van 2023 af met een nieuwe, unieke culturele belevenis. Te voet, met de fiets of met de nostalgische boot de Lamme Goedzak, je begeeft je tijdens een state-of-the-art kunstroute tussen meer dan 25 kunstwerken van gerenommeerde Belgische en internationale kunstenaars. Dit buitengewone culturele gebeuren is een initiatief van ondernemer Luc Beke en curator Annelies Ysebaert.

A new space to Flow 

09.09.23 - 10.10.23
 

Groepsexpo met Yes Velter, Catherine Thiry, Marius Ritiu, Willem Boel, Atelier Van Lieshout, Stefaan Van Biesen, Athar Jaber en Katleen Vinck.Verlangen naar abstractie 

20.10.23 - 01.12.23
 

Het oeuvre van Danny en Daniëlle Matthys houdt de blik vast. Hoe meer er gekeken wordt, hoe meer de gelaagdheid van het werk zich onthult zonder weliswaar haar geheimen prijs te geven of het volledig te kunnen doorgronden. Hoe meer deze perceptie een nadenken wordt, hoe rijker en voldoening-gevend de ervaring. 


Honed

 02.12.23 - 28.01.24

Hans Temmerman is een nieuwe weg ingeslagen met zijn nieuwste serie realistische schilderijen, geïnspireerd door de schoonheid en grootsheid van de marmermijnen van Carrara. Hij richt zich op de structurele schoonheid van het marmer, waarbij hij de ingewikkelde vormen van de rotsen en de strakke witte omgeving vastlegt. Hij doet veel moeite om de texturen van het marmer voelbaar te maken. 

Zaal I: Joyce Overheul
Z
aal II: Alain Winance
 & Radu Belcin

01.02.24 - 31.03.24

Nederlandse kunstenaar Joyce Overheul is een vrouw met krachtige beeldtaal. Activisme, feminisme, emancipatie en vrouwenrechten liggen haar nauw aan het hart en dit weerspiegelt ze in haar kunst. Ze bekritiseert het onrecht in de wereld en deelt haar eigen ervaringen. Elk werk geeft een sterke boodschap mee aan de kijker: stel alles in vraag en maak het bespreekbaar. 

The Vorce verbindt Het dodeneiland met De goddelijke komedie

25.05.24 - 31.06.24

vernissage zaterdag 15 juni & zondag 16 juni van 14u tot 18u

Benieuwd hoe kunstenaar Steven Peters Caraballo het schilderij ‘Die Toteninsel’ combineert met De goddelijke komedie ? Bezoek de expo The Vorce van 25 mei tot 30 juni en laat je onderdompelen in een mysterieuze wereld van virtuositeit en vervreemding.